Měl bych nechat nemovitost před prodejem zrekonstruovat?

Měl bych nechat nemovitost před prodejem zrekonstruovat?

Rekonstrukce není nikdy zábavná, obzvláště pokud ji máte provádět v době, kdy nemovitost hodláte prodávat. Tady vás ovšem uklidníme – pokud jste dům předělávali v posledních 10 letech a vše je stále funkční, není potřeba provádět další velké rekonstrukce, které by vás stály závratnou částku. Nový majitel si stejně bude chtít dům upravit k obrazu svému a raději ušetří na celkové částce s vidinou peněz, které poté sám může investovat, jak uzná za vhodné. Jisté opravy jsou ovšem nutné. Ty nejdůležitější z nich jsme zmínili v našem předchozím článku.

V jakém časovém horizontu chci svou nemovitost prodat?

V tom, za jak dlouho po uvedení nemovitosti na trh dojde k jejímu prodeji, hraje prim několik faktorů. Jedním z nich je například dobře postavená prodejní strategie. V závěsu za ní je kvalitní nafocení nemovitosti a propagace na realitních a inzertních portálech. My na Zafixu prodáváme nemovitosti v průměru do 60 dnů, u bytů je to dokonce méně než jeden měsíc. Pokud máme u prodeje nemovitosti větší časovou rezervu, pokusíme se ji prodat za vyšší cenu. Více času u nás tedy znamená možnou navýšenou prodejní cenu.

Měl bych si přizvat na pomoc odborníka?

Pokud prodáváte nemovitost poprvé a nemáte potřebné zkušenosti ani nikoho ve svém okolí, kdo se na realitním trhu vyzná, doporučujeme vám přizvat si na pomoc odborníka, který vám se vším pomůže. Jestliže nechcete zaplatit tučnou provizi realitní kanceláři, máte ještě jednu možnost. Využijte služeb nás v Zafixu. Zpracujeme vám odhad nemovitosti zdarma, vytvoříme prodejní strategii a pomůžeme se všemi náležitostmi, které k prodeji nemovitosti patří. To vše za nízký fixní poplatek, který znáte předem.

Nechte si ocenit vlastní nemovitost zdarma
Profesionálně ohodnotíme vaši nemovitost. Je to zdarma a stačí nám pár údajů.
Odhad zdarma