6 otázek, které si musíte zodpovědět, než prodáte nemovitost

6 otázek, které si musíte zodpovědět, než prodáte nemovitost

Prodej nemovitosti je stresující záležitostí. Už samo rozhodnutí, že svůj milovaný domov nabídnete k prodeji, je nepříjemné. Nemluvě o všech náležitostech, které k tomu patří uvedením nabídky na trh počínaje a přepisem v katastru nemovitostí konče. Ještě předtím než se rozhodnete svou nemovitost prodat, měli byste si položit pár následujících otázek. Ty vám přinášíme v našem dalším článku.

Je pro prodej nemovitosti ten vhodný čas

Nemovitosti se prodávají neustále. Ovšem správně zvolený čas v roce se odrazí na tom, za jak dlouho a za jakou částku svou nemovitost prodáte. Nejrušnější je realitní trh v létě, kdy nejsou děti ve škole a na stěhování je více času. Ne nadarmo se říká, že železo máte kout, dokud je žhavé. Pokud tedy s prodejem tolik nespěcháte a můžete si dovolit vyčkat na ten správný moment, udělejte tak.

Jakou má moje nemovitost hodnotu?

Na tuto otázku není zcela jednoduché odpovědět. Ocenit nemovitost můžete sami tak, že si zjistíte, za jakou cenu se prodávají či již prodaly domy podobné tomu vašemu v sousedství. Při porovnávání berte na zřetel rozlohu, počet místností, zdali je dům po rekonstrukci a samozřejmě i to, kde se nachází. Pokud si nejste jisti, můžete zažádat o odhad odborníka, u něj si však za odhad ceny nemovitosti zaplatíte. My na Zafixu vám zpracujeme odhad ceny zdarma.

Kolik mě bude prodej domu stát peněz?

Tady opět záleží. Pokud máte potřebné zkušenosti, které jste již získali úspěšným prodejem nemovitosti, víte, jak určit dobrou prodejní strategii, máte zařízenou advokátní úschovu peněz a po ruce právníka, můžete se do prodeje nemovitosti pustit na vlastní pěst. Počítejte však s tím, že pokud cokoli zanedbáte, prodej se vám může protáhnout až na několik měsíců.To může být problém, pokud na prodej domu či bytu spěcháte. Přenechat všechnu práci můžete realitnímu makléři, ten si ale naúčtuje tučnou provizi. Prodej nemovitosti proto můžete svěřit nám na Zafixu. O vše se postaráme a prodáme vaši nemovitost rychle a za nejvyšší možnou cenu, to vše za nízký fixní poplatek ve výši 9 900 Kč, který pokryje náklady za služby potřebné pro prodej. Naši odměnu 20 000 Kč získáme pouze v případě úspěšného prodeje.

Nechte si ocenit vlastní nemovitost zdarma
Profesionálně ohodnotíme vaši nemovitost. Je to zdarma a stačí nám pár údajů.
Odhad zdarma